Hverdagslækkerier fra Skærtoft Mølle

image

Hvis der er noget jeg går op i, så er det når økologi, brugsvenlighed, og dét, at det smager godt går op i en højere endhed. Og på dét punkt rammer Skærtoft Mølle plet.

De seneste år er vi blevet mere bevidste om, at de produkter vi spiser meget af gerne må være økologiske. Denne bevidsthed er kun blevet større efter vi er blevet forældre. Derfor blev jeg glædeligt overrasket, da jeg fik at vide, at vi skulle teste produkter fra Skærtoft Mølle.

Vi var på Mallorca, da pakken med testvarer blev sendt, og da jeg fik at vide, at den lå i vores postkasse, glædede jeg mig som et lille barn til at komme hjem. Jeg glædede mig især til at teste de forskellige grødtyper.

Et faktum er, at vi går meget op i at vores datters kost gerne må indeholde masser af kerner, grove meltyper og masser af fibre – netop ligesom de voksnes kost i vores hjem. Det er herunder værd at bemærke, at hun aldrig har døjet med maven, så derfor glædede jeg mig rigtig meget til at se, hvordan vores datter ville tage imod grødtyperne. Vi fik tilsendt “Rød Helved”, de valsede byggryn og Ølands Hvedemel. Vores datter får grød enten til morgenmad eller natmad, så vi gik igang med at teste grøden med det samme.

De valsede byggryn tog vores datter rigtig godt imod – måske fordi grynene minder meget om havregryn, blot at der er større variation i grynene. Variationen giver en lidt grovere grød, og jeg synes, den er et faktastisk supplement til den almindelige havregrød. Vi har brugt at toppe grøden med kanel, rosiner eller tørrede tranebær. Som variation har vi blandet byggrynene med havregryn – og det er klart et hit, som vi fremover vil bruge.

image

Rød Helved er min farvorit. Jeg er blevet opdraget med, at man spiser en solid morgenmad, og denne grød gør det bare lækkert at spise grød – som voksen! Grøden smager af noget, og den har en kosistens med lidt bid i. Der udover har den en flot farve og et finurligt navn. Jeg har toppet grøden med tørret frugt, frisk frugt eller bær.

image

Jeg fik mig en øjenåbner, da jeg brugte Skærtoft Mølle Ølands Hvedemel. Jeg har aldrig gået op i hvilket mærke, jeg har bagt med, men med Ølands Hvedemel lærte jeg virkelig noget. Deres hvedemel er virkelig godt at bage med både til brød og kager(!) Det er drøjt i brug og gør bagværket både luftigt og svampet på samme tid.  Næste gang jeg vil prøve hvedemelet er når vi skal bage pizza på vores stenplade ude i grillen. Her vil jeg blande det op med en masse durum mel.

Pst.. Jeg forsøgte at blande lidt valsede byggryn i de boller, vi bagte og det var et hit hos både de store og små herhjemme. Det skal helt klart prøves igen og igen..

Jeg kan klart anbefale Skærtoft Mølles produkter! Mere er der ikke at sige.

Skriv kommentar

*