Madame Butterfly er økologi og fuldkorn på smagfuld facon

“Økologi”, “fuldkorn” og “mindre sukker” udgør de tre buzzwords hos den danske fødevare-producent Madame Butterfly. Nøgleorderne forvandledes prompte til sød musik i et par sundhedsglade ører som mine, og jeg var derfor spændt på, om også min smagssans blev ligeså tilfredsstillet.

madame butterfly

På mit bord stod for godt en uge siden tre økologiske godter fra Madame Butterfly: Knækbrøddet “Crispbread Wholegrain”, speltkager (á la riskager/-kiks) “Galettes spelt” samt speltkerner. Jeg har nu været samtlige produkter igennem, og jeg kan sige det kort: Jeg er henrykt.

Organic Galettes spelt
Jeg knækker mig gerne igennem et par halvtørre riskiks i ny og næ og forskrækkes altid lidt over den ualmindeligt tørre fornemmelse. Derfor putter jeg altid gerne peanutbutter, hummus eller lignende på sagerne – simpelthen også for at tilføre det noget tomme næringsindhold lidt proteiner. Næringsindholdet i Madame Butterflys speltkager er modsat almindelige riskager relativt højt takket være  100% fuldkornsspelt og 0% salt. Salt får vi generelt for meget af, så det er skønt, at det er udelukket i disse speltkager – som alligevel smager “er noget” på grund af speltens bløde smag. I modsætning til almindelig riskager synes disse her speltkager ikke nær så “tomme” og smager faktisk ret godt i sig selv.

Crispbread Wholegrain
Med sine 60 gram fuldkorn pr. 100 gram er der tale om et godt og næringsfuldt knækbrød, du kan blive mæt af. Smagen er god, men faktisk er jeg mest fascineret af det faktum, at knækbrødene er pakket i poser med fem skiver i hver. På den måde kan man nemt have sine fuldkorn med på farten og samtidig være sikker på, at resten i skabet holder sig sprødt og friskt, til man kommer hjem igen. Clever thinking!

Speltkerner
De økologiske speltkerner fik selv selskab af gedeost, rødløg, persille, basilikum, tranebær, valnødder og citronsaft i form af en lækker speltsalat. Salaten smagte dejligt – både som tilbehør og “i sig selv” – og de økologiske speltkerner smagte godt og groft i modsætning til ris og pasta for eksempel. Næste gang vil jeg prøve at følge opskriften på “Spelt Risotto med cherrytomater, svampe og rygeost”, som man kan finde på Madame Butterflys hjemmeside – det lyder virkelig godt!

*

Alt i alt må jeg sige, at jeg er glad for samtlige tre produkter, som byder på økologi og fuldkorn, uden at det bliver for groft og smagsløst. Det er sunde, smagfulde fødevarer med omtanke og god samvittighed – og jeg sukker derfor allerede over de mange andre lokkende produkter fra Madame Butterfly.

- Christine – www.missfirelake.dk

Speak Your Mind

*