Produkttest og mindre madspild

fotoForleden fik vi en dejlig produktpakke fra Madame Butterfly tilsvarende den, der var blevet sendt til consumer-labs bloggere. Vi delte pakken og jeg fik en pakke med økologisk speltkerner med hjem, som jeg kunne teste.

Så søndags frokostsalaten skal bruges til at teste disse speltkerner – lidt inspireret af bagsidens opskrift på parken går jeg i gang med at lave en indkøbsliste, men under min rekognoscering af køleskab og skabe, konstaterer jeg en del grøntsager, der er blevet tilovers fra tidligere. Så i tråd med tidens trend beslutter jeg mig for en ’undgå-madspild-salat’ med speltkerner.

Køleskabets grønsagsskuffe således tømt for;

1 halvtør porre
2 rødløg
1 pund meget kedelige forårsløg
4 gulerødder
1 halv runken rød snackpeber
1 rød spidskål (kan ikke huske, hvad den skulle have vært brugt til…)
1 fennikel (køb i Brugsen forleden – billigt pga. dato)
+
frisk persille og timian fra haven
æbleeddike, hyldebærsaft, olivenolie, salt og peber
2 dl rå speltkerner

Speltkernerne koges med 4 dl vand og lidt salt i ca. 20 minutter. Løg, forårsløg, porre, gulerødder, snackpeber og fennikel renses og snittes i passende stykker. Svitses på panden i lidt olivenolie til de er møre – dog stadig med bid. Krydres med salt, peber og frisk timian. Spidskål snittes meget fint og marineres med lidt æbleeddike og hyldebærsaft. Når speltkernerne er kogte blandes det hele sammen (undgå at få overskydende saft fra marineret spidskål med) – det hele smages til og krydres med friskhakket persille og evt. Lidt mere salt og peber!

foto1Vupti – nem og billig søndags frokostsalat klar til servering. Kan serveres alle andre dage også, og alle grøntsager kan erstattes med andre. Det er ikke nødvendig at marinere spidskålen.

Speltkernerne er lækre i denne salat, og sikkert også i alle andre salater, og som helt almindelig tilbehør i stedet for ris eksempelvis. Bon appetit!!

Se i øvrigt mere om Madame Butterflys sortiment.

 

Skriv kommentar

*