Upcycling

Jeg er lige blevet fanget af et opslag fra Coop i min nyhedsstrøm på Facebook om upcycling.

Vi kender jo alle begrebet genbrug, på engelsk recycling, og upcycling minder på flere måder om det, fordi det betyder, at man opgraderer et affaldsprodukt. Det kan eksempelvis være en emballage, der bliver vasket af og genbrugt i stedet for smidt ud – og hvem har ikke skabet fyldt med is-bøtter – jeg har!!

grønneideer upcyclingJeg så i øvrigt et andet fantastisk eksempel, da jeg fornylig besøgte Food Festival – her brugte man mælkekartoner og gamle støvler, som ophæng til blomster og krydderurter på altanen eller terrassen – SMART! Ærgerlig, at det ikke er min egen idé, for så ville jeg straks sende den til Coop Grøn Idepris.

Coop vil nemlig gerne høre dine idéer til, hvordan man kan upcycle brugt emballage, for det kan være med til at nedsætte ressourceforbruget og miljøbelastningen af vores forbrug. Du upcycler sikkert allerede – syr måske gammelt tøj om til nyt, eller også har du fundet på en endnu mere formidabel brug af gamle syltetøjsglas og mælkekartoner. Har du en brillant idé, kunne det være en idé, at dele den på Coop Grøn Idepris – måske du kan blive hele 30.000 kr. rigere!! Se mere her!

Du kan også blive inspireret af andres opfattelse af upcycling på instagram – her med de opslag der er taget #upcycling:

[instapress tag=”upcycling” piccount=”16″ size=”240″ effect=”fancybox” title=”1″]

Skriv kommentar

*