Nem kaffe på den bæredygtige måde

kaffebrygIndrømmet – jeg kan godt li’, når tingene går lidt nemt – specielt om morgenen – derfor er jeg ofte på en kop instant kaffe. Det er så nemt – kog vand, en teskefuld, røre-røre rundt – og kaffen er klar…. og jeg laver kun, det jeg kan drikke! Så alt i alt har jeg være ret godt tilfreds med min morgenkaffe-ritual… lige indtil, der er en, der gør mig opmærksom på, at jeg måske ikke på den måde drikker den mest bæredygtig kaffe! Hmmm – det kan jeg godt se, for hvor smart er det lige først at bruge energi på at brygge kaffen, for derefter at bruge energi på at inddampe den, for til sidst at bruge energi på endnu engang at tilsætte kogende vand???

Heldigvis havde vedkommende et godt forslag til, hvad jeg i stedet kunne gøre – brygge min kaffe med en Swissgold KF300 guldfilter til en kop! Fantastisk – jeg brygger stadig kun den ene kop, jeg skal drikke, men til gengæld med friske kaffebønner. Og producenten lover at med et guldfilter, får man mange flere smagsstoffer og olier med fra bønnerne og dermed en langt bedre smag end med almindelige papirsfiltre-kaffe. Og endnu en fordel – filteret kan genbruges igen og igen…!

Jeg medgiver – det fungerer perfekt, og filteret er super nem at rengøre – langt nemmer end min stempelkande – og kaffen smager faktisk lige så godt!!!

Så for en gangs skyld – en nem løsning med god samvittighed!! … og det fungerer lige så godt, når man også har tid til at hygge på terrassen!!!

 

Skriv kommentar

*