Ny app til forbrugerne – Foodtag

 

 

 

 

Det er en tendens i samfundet at flere forbrugere ønsker at vide, hvor deres fødevarer kommer fra. Foodtag er den direkte vej til oplysninger om fødevaren.

Nordjysk Fødevare Netværk (NFN) har udviklet sporingssystemet Foodtag, som dokumenterer data om en fødevare på en enkel måde.  De beskriver det selv sådan her: “Foodtags nye app til fødevaresporing giver den bevidste forbruger adgang til en lang række oplysninger om varen allerede inden, den bliver lagt i indkøbsvognen. Via mobiltelefonen bliver foodtag app’en en nem og hurtig vej til oplysninger og dermed et nødvendigt uvurderligt redskab i dagligdagens indkøb. Med fødevaresporing fokuseres der på såvel kvalitetsmæssige som etiske standarder.”

Der er desværre ikke så mange produkter og virksomheder, som er med i forsøget endnu, men det er helt sikkert en spændende tendens.

Sådan ser app’en ud.Du kan f.eks. indtaste en kode fra mælkekartonen fra Thise, der fortæller dig, hvilket landbrug og fra hvilke køer, den kommer fra.


Prøv selv app’en:

“Foodtag er et uafhængigt dansk sporingssystem, der dækker alle typer fødevarer og præsenterer informationer fra primærproducent til detailhandlen og dokumenterer kvalitet, fødevaresikkerhed, oprindelse og ingredienser.” Kilde: nordjyskfood.dk

 

Speak Your Mind

*