Konfekt – selvom det kun er oktober…

Chokolade

Det er noget specielt med at lave konfekt i oktober. Som om man starter på julen to måneder for tidligt – for i min verden er konfekt egentlig noget som hører december måned til. Men da jeg fandt marcipan og to sorters nougat i min postkasse var jeg alligevel ikke i tvivl om hvad jeg skulle gøre. Hvis nogen spurgte mig hvis jeg kunne tænke mig at lave indlagt sild to måneder inden jul ville jeg svare nej. Men konfekt? Ja, hvorfor ikke? Det smager jo tit så godt.

Chokolade

Hjemme ved mig vejer økologi højt, og Woodshade Organics skuffer bestemt ikke. Væk emballage med mange farver – jeg synes faktisk at det er meget dejligt at man kan se både indholdet og øko-symbolet uden at behøve kigge for længe.

Jeg smager et lille styk af marcipan, lys nougat og ”almindelig” nougat for at mærke hvordan de smager. Skal der hvis chokolade ud over? Mørk chokolade og lidt salt? Hvad er det egentlig for konfekt jeg skal lave? Marcipanen smager godt, sådan som marcipan skal smage. Jeg har altid lavet konfekt af svensk mandelmassa – og skal jeg være ærlig så smager det ganske ens. Selvom jeg tror at den her version nok koster ret meget mere… Nougaten kan til gengæld noget som jeg ikke synes at almindelig billig nougat kan. Den smager igennem – og der er tydelig forskel på den almindelige og den lyse version.

Jeg laver tre forskellige typer af konfekt. En med marcipan, som jeg trækker over med mørk chokolade og strør lidt salt på. En med lys nougat og mørk chokolade og en med almindelig nougat, mandler, lys chokolade og kokosmel. Det hele smager fantastisk. Næsten så godt, at jeg glæder mig lidt til det bliver december…

Chokolade
Chokolade

PS. Opskrifterne jeg har brugt til min konfekt kan du finde her.

Speak Your Mind

*