Fryd dig Saltskrub og Kropsolie med kornblomst

Det er første gang, jeg bevæger mig væk fra mig vante område, mad, og beskræftiger mig med kropsprodukter. Jeg elsker selvforkælelse og nyder virkelig at bruge lækre produkter til både krop, ansigt og hår. Desværre nyder min bankkonto ikke denne luksus i lige så høj grad, så der er ofte langt mellem de gode, dyre produkter og kort mellem de billige og tit dårlige produkter desværre. Fryd dig’s produkter er dog vældigt gode til prisen, så for en gangs skyld er både jeg og min bankkonto meget tilfredse.

Fryd dig’s Kropsolie og Saltskrub ligger rent prismæssigt i forhold til andre produkter, i den billige ende på henholdvis 119 kr. og 149 kr. De bruger danske, økologiske råvarer og designet er meget lækkert og indbydende – specielt den lille træske der følger med skrubben, er meget fin. Alt sammen store plusser i min bog.

Lugten af raps er desværre ret gennemtrængende og mad-agtig. Specielt Kropsolien lugter meget af mad, når man smører den ud på kroppen. Den efterlader huden meget blød og lækker i lang tid uden at fedte og trænger hurtigt ind. Spørgsmålet er bare, hvad disse 200 ml kropsolie til 119 kr. kan, som en liter rapsolie til 50 kr. fra Netto i virkeligheden ikke kan. Der er tale om en ret heftig liter- eller kilopris på rapsolie.

Saltskrubben dufter mindre af rapsolie end Kropsolien. Den sarte duft af roser gør sig vældig godt her og hænger ved i huden et godt stykke tid, efter man har brugt skrubben. Til trods for dette er Saltskrubben dog ikke helt fri for, ligesom kropsolien, at lede tankerne lidt hen på madlavning. Jeg synes at saltkornene er en smule for store og grove. Det gør lidt ondt at bruge den, selvom man skrubber meget varsomt. Jeg ville ikke anvende den direkte på kroppen hver dag, men til fodbad er den vældigt god og her ser det ret hyggeligt ud med de små rapsfrø i bunden af baljen.

Alt i alt en god oplevelse, men lugten af raps sniger desværre et lille minus ind i min anmeldelse af Fryd dig’s Kropsolie og Saltskrub med kornblomt.

/Katja

 

Comments

 1. Tak til Katja for en god og konstruktiv produktanmeldelse af Fryd dig produkter
  her på bloggen ved Consumer-lab.

  Som ansvarlig for produktion og markedsføring af Fryd dig, vil jeg dog hermed gerne delagtiggøre nogle af tankerne bag konceptet og på den måde kommentere på indlægget. Konceptet bag Fryd dig er, at produkterne produceres i Danmark, af danske og så vidt muligt økologiske råvarer. Dette betyder et forholdsvis begrænset udvalg af råvarer, hvoraf en del også kan være at finde under kategorien fødevarer.

  F.eks. stammer flagesaltet i Fryd dig Saltskrub fra Læsø Saltsyderi og på trods af, at vi udelukkende anvender det fine, men samtidig lidt skarpe sydesalt, så vil Fryd dig Saltskrub virke lidt mere grov end andre saltskrubs.

  Ang. duftene i Fryd dig produkterne, så spiller fødevarerne også her en stor rolle. Olien, der anvendes i såvel Saltskrub som Kropsolie er den økologiske koldpressede rapsolie fra Lehnsgaard på Bornholm. En olie, som også findes på fødevarehylderne. Den er helt naturlig, er ikke renset eller raffineret og har derfor en karakteristisk nøddeagtig duft, som vi nemt kunne ”overdøve” med større mængder af parfumer med højt indhold af allergifremkaldende stoffer. I Fryd dig har vi valgt ikke at gøre det. Når vi tilsætter parfume til et produkt, tilsættes kun ganske små mængder og altid kun parfumer med et minimum indhold af allergifremkaldende stoffer.

  Produkterne fra Fryd dig er lavet af danske råvarer og er derfor lidt dyrere end andre tilsvarende produkter, fremstillet af udenlandske råvarer. Fryd dig er gode ”back to basic” hudplejeprodukter .

  /Lene Agerholm, Fryd dig

Speak Your Mind

*