Apps til den bevidste forbruger

Vi er som forbruger blevet mere og mere beviste om vores forbrug, valg og konsekvenserne heraf. Efterhånden kan vi hente en del ’hjælp’ til den beviste adfærd gennem en række af de såkaldte Apps til vores smartphone. Og der er mange, der gerne vil hjælpe os – med forbrug, købe det rigtige, lave det rigtig og ja, hele vores liv faktisk.

Den danske detailhandel har også meldt sig på banen som ’hjælper’ – som beskrevet i et tidligere indlæg.

Her har jeg fundet et lille udsnit af andre ’hjælpe’ Apps.

 

Free2Work

“The Story Behind the Barcode” / Free2Work er en ny App, der giver dig mulighed for at tjekke virksomheders produktkæde for blandt andet udnyttelse og menneskehandel. Find den i App Store!

 

eTilbudsavis

Med denne app kan du finde gode tilbud i nærheden af dig, lave indkøbsliste, vise nærmeste vej til butikken med de gode tilbud og meget mere. Find den i App Store.

 

PriceRunner

Skan stregkoden, og find den bedste pris og hvor man kan få varen til den pris, se alternativer eller søg i kategorier. Særligt god på elapparater, hårde hvidevarer og “dimser” af enhver slags. Find den i App Store.

 

Medicintjek

Skan stregkoden eller tast lægemiddelnavnet, og du får oplysninger om indhold samt brug af og bivirkninger ved medicinen. App’en udgives af Lægemiddelstyrelsen. Find den i App Store.

 

Vivino

Tag et billede af vinetiketten, og få mere at vide om bl.a. druerne, se hvad andre anbefaler , eller anbefal den til andre. For mange vine kan man også se prisen. Find den på App Store.

 

FDM Benzinpriser

Med denne app kan du se, hvor benzinen er billigst lige nu. Om det kan betale sig at køre af motorvejen for at tanke. Kort sagt alle aktuelle benzinpriser med placering af tankstationerne. Find den på App Store.

 

Forbrukerrådet Hormonsjekk

App’en er udgivet af det norske forbrugerråd og giver oplysninger om hormonforstyrrende stoffer i varer. Man skanner varens stregkode, og kan herefter se, hvilke kendte hormonforstyrrende stoffer, den indeholder. Find den på App Store.

 

EcoLabels

Med denne app får man et overblik over hvad de forskellige mærker betyder, hvem der står bag mærket, om der er nogen kontrolmyndighed. App’en er udgivet af Consumer Reports fra Consumers Union , og er desværre mest bevendt i USA. Find den på App Store.

 

… og så er der frygtelig mange andre nyttige apps, og inden længe sikkert også en app, der kan overvåge og anbefale det bedste apps – hvis den da ikke allerede findes.

 

Speak Your Mind

*